Sinds dinsdag 15 december is Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden. 

Voor de badminton kan je meer informatie krijgen over Corona en Badminton via de website www.badminton.nl of volg de volgende link: https://www.badminton.nl/overzicht-berichtgeving-badminton-en-corona

Badminton Nederland heeft op 18 januari besloten om per direct alle lopende competities voor dit seizoen te beëindigen. Daarnaast betekent dit ook dat er dit seizoen geen (regionale) competities meer worden opgestart. Er worden geen kampioenen aangewezen en er zal geen promotie en/of degradatie worden toegepast. Alle teams die zich hebben ingeschreven voor het seizoen 2020-2021 komen in het seizoen 2021-2022 uit in dezelfde divisie/klasse.

Op 26 februari is bekend geworden dat we helaas nog niet terug de zaal in kunnen, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in teamverband buiten te sporten. Dit biedt kansen om buiten aan de slag te gaan.
Badmintonverenigingen kunnen vanaf dan niet alleen een jeugdtraining buiten verzorgen, maar ook voor leden tot 27 jaar. Dit is niet de gehoopte versoepeling voor badminton, maar wel een mooie kans om met een deel van de leden buiten aan de slag te gaan totdat we weer de zaal in mogen.

Vanaf 16 maart is het voor iedereen weer toegestaan om buiten te dubbelen, uiteraard met 1,5 meter afstand.
Op 23 maart is bekend geworden dat per 31 maart de avondklok van 21.00 uur naar 22.00 uur gaat. De overige beperkende maatregelen zijn echter verlengd tot 20 april.
Op 13 april is bekend geworden dat de corona maatregelen worden verlengd tot 28 april, en dat hierna versoepelingen te verwachten zijn!!!

Per 17 december mogen topsporters die actief zijn in topsportcompetities weer, onder voorwaarden, in grote groepen trainen en wedstrijden spelen. Het gaat daarbij om een selecte groep van 1000 voetballers en 5000 topsporters uit andere competities.  Voetballers in de Eredivisie en Eerste divisie, voetbalsters in de Eredivisie en topsporters met een status mochten al trainen en wedstrijden spelen op aangewezen topsportlocaties.

Bekijk hier het overzicht van de maatregelen voor de sport op de website van de Rijksoverheid.

Vanaf 1 december is een mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder die zich begeeft in alle publieke binnenruimtes, zoals bijvoorbeeld binnensportaccommodaties. Maar welke spelregels gelden er nu precies voor het dragen van een mondkapje? Ga voor een antwoord op deze en andere vragen naar de veelgestelde vragenpagina van NOC*NSF. Hier staat alles overzichtelijk op een rij. Staat jouw antwoord er toch niet tussen laat het weten via info@badminton.nl.

Laatste Nieuws!
Getagd op: