Yes,

Eindelijk….. na vijf maanden mochten we vanaf 19 mei weer de zaal in om te badmintonnen! Wat een fantastisch gevoel! Er zitten wel een aantal voorwaarden aan het ‘coronaproof’ binnensporten. Zo mogen er maar maximaal 30 personen in de sporthal aanwezig zijn, is er een registratieverplichting en mogen sporters vanaf 18 jaar maximaal met z’n tweeën sporten met in achtneming van de 1,5 metermaatregel. https://nocnsf.nl/media/4398/protocol-verantwoord-sporten-v190521.pdf

De plannen vanaf 5 juni voor sporten hieronder samengevat:

De mogelijkheden voor sporten worden verruimd. Er geldt nog wel een aantal voorwaarden.  

  • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met maximaal 50 personen samen sporten. Dit is exclusief personeel. En geldt niet voor kinderen tot en met 17 jaar. Per ruimte mogen er maximaal 50 personen aanwezig zijn. 
  • Groepslessen zijn voor alle leeftijden toegestaan.
  • Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening. 
  • Binnen moet iemand een mondkapje dragen. Maar deze mag af tijdens het sporten. 
  • Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 17 jaar en personen uit hetzelfde huishouden.
  • Kleedkamers en douches gaan weer open
  • Sportkantines zijn open 06.00 – 22.00 uur. 
  • Personen tot en met 17 jaar mogen weer jeugdwedstrijden spelen. 
  • Personen vanaf 18 jaar mogen alleen onderling wedstrijden spelen tussen sporters van dezelfde club. 
  • Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn bij amateurwedstrijden. Bij professionele wedstrijden mogen er wel toeschouwers aanwezig zijn.

Voor de badminton kan je meer informatie krijgen over Corona en Badminton via de website www.badminton.nl of volg de volgende link: https://www.badminton.nl/overzicht-berichtgeving-badminton-en-corona

Bekijk hier het overzicht van de maatregelen voor de sport op de website van de Rijksoverheid.

Vanaf 1 december is een mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder die zich begeeft in alle publieke binnenruimtes, zoals bijvoorbeeld binnensportaccommodaties. Maar welke spelregels gelden er nu precies voor het dragen van een mondkapje? Ga voor een antwoord op deze en andere vragen naar de veelgestelde vragenpagina van NOC*NSF. Hier staat alles overzichtelijk op een rij. Staat jouw antwoord er toch niet tussen laat het weten via info@badminton.nl.

Laatste Nieuws!
Getagd op: