Sinds dinsdag 15 december is Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat voor een periode van vijf weken sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden. 

Op 12 januari is bekend gemaakt dat de lockdown verlengd zal worden tot en met dinsdag 9 februari. Dit betekent dat we voorlopig nog niet de zaal in kunnen om te badmintonnen.

Buiten mag iedereen vanaf achttien jaar alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag buiten blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil.
Per 17 december mogen topsporters die actief zijn in topsportcompetities weer, onder voorwaarden, in grote groepen trainen en wedstrijden spelen. Het gaat daarbij om een selecte groep van 1000 voetballers en 5000 topsporters uit andere competities.  Voetballers in de Eredivisie en Eerste divisie, voetbalsters in de Eredivisie en topsporters met een status mochten al trainen en wedstrijden spelen op aangewezen topsportlocaties.

Bekijk hier het overzicht van de maatregelen voor de sport op de website van de Rijksoverheid.

Vanaf 1 december is een mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder die zich begeeft in alle publieke binnenruimtes, zoals bijvoorbeeld binnensportaccommodaties. Deze verplichting geldt in eerste instantie voor drie maanden. Maar welke spelregels gelden er nu precies voor het dragen van een mondkapje? Ga voor een antwoord op deze en andere vragen naar de veelgestelde vragenpagina van NOC*NSF. Hier staat alles overzichtelijk op een rij. Staat jouw antwoord er toch niet tussen laat het weten via info@badminton.nl.

Laatste Nieuws!
Getagd op: