Badmintonclub Gendt, opgericht in 1976

Contributie kosten seizoen 2020-2021*
Recreanten jeugd€ 92,50
Competitie jeugd€ 112,50
Recreanten senioren inclusief basistraining€ 145,00
Recreantencompetitie senioren met training€ 185,00
Competitie senioren€ 195,00
*Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering in oktober wordt de contributie bepaald

Ledenadministratie:

Ilse van der Westen            
Tel.nr.: 06-13155190
info@bcgendt.nl

Speeltijden:

Woensdagen vanaf 19 augustus t/m eind mei

Training: 19:30 tot 21:00 uur
Vrij spelen: 19:30 tot 22:30 uur                                                                                                                                                                                                                  

Spelregels tijdens speelavonden

Er wordt gespeeld met een label systeem, iedereen hangt zijn label (al dan niet voorzien van naam) op een vrije plaats op het bord.  Recreanten en competitiespelers worden zo goed mogelijk gemixt. Samen afhangen mag een keer voorkomen, maar moet geen regel zijn. Om de 20 minuten wordt er gewisseld, beginnende vanaf 20:30 uur. De club zorgt ervoor dat er goede shuttles aanwezig zijn. Momenteel wordt om 20.30 uur iedereen 1x blind afgehangen zonder eigen keuze.

Competitiewedstrijden en toernooien worden zoveel mogelijk gespeeld in de blauw/gele clubshirts. Deze shirts worden op naam uitgegeven en blijven eigendom van de club.

Er wordt gespeeld tot uiterlijk 22:30 uur (einde zaalhuur), waarna er gedoucht kan worden.

De laatste spelers zorgen er voor dat de netten worden opgeruimd en de clubkast (in de attributen ruimte) op slot wordt gedraaid. De sleutel wordt gedeponeerd in het stalen hulsje welke aan de muur naast de kast zit. Daarna wordt het hangslotje gesloten.

Acties lopende het jaar:

Om de club financieel gezond te houden vinden er gedurende het jaar een aantal activiteiten plaats. Ieder lid wordt gevraagd hier aan mee te doen.

Denk hierbij aan de Grote Clubactie, de Rabo Clubsupport actie en de Kerststerren actie/de Donatie actie.

In december hebben wij als dit mogelijk is de kerststerrenactie. Men heeft de mogelijkheid om deze te verkopen via een intekenlijst of vrije verkoop  op de aangegeven zaterdag. Op de geplande zaterdag worden de plantjes deur aan deur verkocht. Dit doen we met alle leden, jeugdleden en ouders die willen helpen. Deze dag start om 10:00 uur en duurt meestal tot in de middag, waarbij er tussen de middag iets te eten en te drinken is voor iedereen. De opbrengst is voor de club.

Sociale activiteiten:

Sociale activiteiten zijn geen verplichte activiteiten maar zijn wel leuk om aan deel te nemen.
Op woensdagavond wordt er na het sporten vaak nagepraat en geborreld tot ± 24:00 uur.

In november 2021 hadden we “Glow in the Dark” badminton. We hopen begin 2022 een “Sneeuwballentoernooi” en in mei 2022 nog een familie- en vriendentoernooi te kunnen organiseren.
Mogelijk kunnen er ook nog andere activiteiten worden georganiseerd, waar tijdens het jaar over wordt gecommuniceerd per e-mail.

We zijn actief op Facebook:  Badmintonclub Gendt

Informatie en ideeën kunnen worden gecommuniceerd naar: info@bcgendt.nl

Ledenwerving:

We verzorgen indien mogelijk clinics op scholen en doen geregeld mee aan andere acties zoals Sjors Sportief om kinderen kennis te laten maken met de sport. Wij stellen het altijd op prijs als leden hiermee helpen.

Nieuwe leden (jeugd en volwassenen) krijgen de gelegenheid om 3x kosteloos mee te spelen. Leenrackets zijn bij de club aanwezig.

Competitieteams:

Badmintonclub Gendt heeft diverse competitie teams

In het seizoen 2021 zijn er 2 senioren teams, waarvan 1 mix team en 1 herenteam en er is 1 recreanten herenteam actief.

Toernooien:

Badmintonclub Gendt organiseert in april het BC Gendt Open badminton toernooi. Tijdens dit toernooi, welke een vrije inschrijving heeft via www.toernooi.nl kan er worden gestreden in heren-, damesdubbel en mix wedstrijden. Het is altijd een erg druk bezocht toernooi met teams uit het hele land, zelfs uit Duitsland.

Helaas hebben wij het toernooi van 2020 af moeten lasten i.v.m. het coronavirus, maar in 2021 hopen wij iedereen weer te verwelkomen op 3 april

Voor vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat:
Ilse van der Westen, tel. 0613155190 of info@bcgendt.nl