Belangrijke data seizoen 2023-2024

Het nieuwe seizoen is sinds 30 augustus weer begonnen. Hier vind je alle belangrijke data voor dit seizoen op een rijtje.

 • Van 30 augustus 2023 tot en met 29 mei 2024 elke woensdag avond: training competitie, recreanten en speelavond
 • Vanaf 4 oktober 2023: probeerbadminton, inschrijven kan via https://www.probeerbadminton.nu/verenigingen/bc-gendt
 • 7 oktober 2023: rivierjutten, onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen
 • 7 oktober 2023: clinic van BC Gendt bij Beweegtest in Sporthal Walburgen. De beweegtest is tussen 09.00 en 14.00u. Dit is voor alle inwoners van Gendt van 50 jaar of ouder. Meer informatie of opgeven kan via info@lingewaardinbeweging.nl.
 • 15 november 2023: handicaptoernooi
 • 20 december 2023: laatste speelavond van 2023 met feestelijke jaarafsluiting
 • 27 december 2023 en 3 januari: geen badminton i.v.m. gesloten zaal
 • Winterabonnement badminton: 3 maanden badminton (januari, februari en maart) voor €90,-.
 • 24 april 2024: vrienden-, familie- en kennisentoernooi. Meer informatie hierover volgt.
 • 29 mei 2024: afsluiting van het seizoen

Thuiswedstrijden competitiespelers

De competitie is weer begonnen. BC Gendt speelt thuis op de volgende zondagen, van 09.30 uur tot 12.30 uur. De wedstrijden zijn in Sporthal Walburgen.

 • 24 september 2023
 • 8 oktober 2023
 • 12 november 2023
 • 3 december 2023
 • 21 januari 2024
 • 28 januari 2024

BC Gendt op het Gendt’s Sportfestival

Op een zomerse 10 september organiseerde Lingewaard in Beweging het Gendt’s Sportfestival. BC Gendt waar daar ook aanwezig!

Start nieuwe badmintonseizoen 2023-2024

Op woensdag 30 augustus 2023 begint het nieuwe seizoen weer. Hopelijk zien wij jou dan ook!
Wist je dat BC Gendt meedoet met de Rabo ClubSupport actie? Vanaf 4 tot en met 26 september 2023 kan je stemmen voor BC Gendt via Rabo ClubSupport. Dit doe je via de Rabo app of online.

Foto: Hennie van Diessen, bewerkt door I. van der Westen op basis van template Rabobank

Certilas bv nieuwe sponsor van BC Gendt

Sinds april van 2023 is Certilas Nederland bv een nieuwe sponsor van BC Gendt geworden! Certilas is de filler metal specialist en richt zich uitsluitend op las-toevoegmaterialen. Geen club kan zonder sponsoren en sponsors zoals Certilas leveren een belangrijke bijdrage aan het voortbestaan van BC Gendt.

Fantastische opkomst Open Badmintontoernooi Gendt!

Op zondag 2 april vond in Gendt het Open badmintontoernooi 2023 plaats. Dit jaar werd het toernooi alweer voor de 20e keer georganiseerd met een groot aantal deelnemende koppels, maar liefst 75 koppels oftewel bijna 100 personen! Zondagochtend begonnen we met de dames- en heren dubbelpartijen en ’s middags de gemengd dubbelpartijen. Dit jaar kwamen de deelnemende koppels uit o.a. Arnhem, Breda, Culemborg, Dieren, Eerbeek, Lent, Mijdrecht, Nieuwegein, Nijmegen, Ommen, Zutphen en natuurlijk Gendt. Er werden over de gehele dag zo’n kleine 200 wedstrijden afgewerkt. Rond 18.15 uur was de prijsuitreiking. Er werd fanatiek tegen elkaar gestreden om de wedstrijdpunten. De gezelligheid, sfeer en sportiviteit was beslist aanwezig. Het was wederom een zeer geslaagde dag!

Dank aan de sponsors

De activiteitencommissie van BC Gendt wil graag Hofstede Hovaria, Etos Venselaar en WijnZinnig bedanken, en daarnaast ook AH Gendt, The Read Shop Viergever, Plus Gendt, DA Gendt, Moods, Alberdeco, Floriosa, Cafetaria Flintrop, Express Wear, Boerderijwinkel De Geer, Schoonheidssalon Erika, Bakkerij Milder, Tuincentrum De Pas, Slagerij Buurman, Eucalypta snoepgoed, Welkoop en van Dam Tweewielers voor het beschikbaar stellen van prijzen voor de loterij.

BC Gendt Reünietoernooi

Op woensdag 19 april 2023 is na tien jaar het reünietoernooi weer terug! Alle leden en oud-leden zijn van harte welkom. Wil je meedoen? Geef je dan op via info@bcgendt.nl. Het zou geweldig zijn om iedereen weer terug te zien en herinneringen op te halen. Het toernooi begint om 19.30u tot ongeveer 23.00u. We sluiten de avond af met een hapje en drankje.

BC Gendt Open Badmintontoernooi

Op 2 april 2023 houden wij het BC Gendt Open Badmintontoernooi in sporthal Walburgen. Het toernooi is de afgelopen twee jaar niet door gegaan vanwege de coronaperiode. Dat iedereen weer zin heeft in een toernooi hebben wij gemerkt, het toernooi zit namelijk al vol! Voor meer informatie over de inschrijvingen kan je terecht op www.toernooi.nl.

Dubbelcompetitie recreanten

We doen met een recreantenteam voor het eerst mee met de dubbelcompetitie. Op woensdagavond 8 februari hebben we de eerste wedstrijd tegen BC Bemmel in Sporthal De Heister gespeeld. Deze hebben wij met 1-2 verloren. Op 15 februari hebben wij een thuiswedstrijd gespeeld tegen GOVA (Arnhem), en deze met 2-1 gewonnen. Meer informatie over de dubbelcompetitie en de speelschema’s vind je bij het tabblad competitie of op de website van Badminton Nederland.

Wil jij kijken of badminton voor jou een leuke sport is? Dan ben je op woensdagavond altijd welkom in Sporthal Walburgen om een keer te kijken. Meld je even aan via info@bcgendt.nl

Evenementen

Wij doen mee met de Nationale Sportweek, Rabo Clubsupport, Probeerbadminton en wij organiseren door het jaar heen verschillende evenementen zoals Glow in the Dark badminton en het BC Gendt Open Badminton Toernooi. Behalve op deze website berichten wij ook hierover in het Gemeentenieuws, Facebook en Lingewaard in Beweging.

Kersenfeest in Gendt
Na twee jaar kon op 25 juni 2022 het Kersenfeest eindelijk weer doorgang vinden. En hoe! Met een mooie kraam, een net om te spelen, een prijsvraag om het aantal shuttles in de Mega shuttle te raden voor een half jaar gratis badmintonnen als 1e prijs. Hierbij ook hoog bezoek van de Kersenkoningin en haar hofdames en prachtig weer.

En de wie heeft het juiste aantal shuttles geraden?

Belangrijke data speelseizoen 2022-2023
Start seizoen 2022-2023: 31 augustus 2022
We spelen mee in de bondscompetitie vanaf september, recreantencompetitie vanaf september/februari van en de dubbelcompetitie vanaf februari
Kerststerren Actie: 10 december 2022
Afsluiting jaar 2022: 21 december 2022
Sluiting Sporthal tijdens Kerstvakantie: 24 december t/m 8 januari
Reünietoernooi: 19 april
BC Gendt Open Badminton toernooi: 2 april 2023 – toernooi zit inmiddels vol!
Einde seizoen: 31 mei 2023

Vragen en meer informatie?

Heb je vragen of wil je ergens meer informatie over? Neem dan contact op met het secretariaat:
Ilse van der Westen, tel. 06-13 15 51 90 of info@bcgendt.nl Je bent altijd welkom om 3 keer vrijblijvend te komen spelen, of je nu recreatief of competitie wilt spelen maakt niet uit. Rackets en shuttles zijn aanwezig. We doen ook mee met Sjors Sportief en Max Vitaal! Je kan je aanmelden op de website van Stichting Welzijn Lingewaard. Je kan ons ook vinden op www.lingewaardinbeweging.nl